sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Laatuaikaa labyrintin uumenissa



Katastrofaalisten valvoskeluöiden välissä yksi hieman unisempi yö. Parasetamolia jännitysniskapäänsärkyyn, ylimääräinen kahvikupillinen välipalalla. Niiden voimalla jaksoin lähteä Mehukattimaailman melskeeseen perhelauantai-iltapäivää viettämään. 



Kun Unirosvo oli leikkimiseen väsähdettyäänkin tyytyväinen Miehen seuraan ja peräti nukahti sen syliin ja vieläpä ilman tuttia, päädyin juoksemaan, hyppimään ja konttaamaan Aikavarkaan kanssa kiipeilylabyrintin putkissa ja mutkissa puolisen tuntia. ”Äiti tännepäin! Nyt mennään tuolta! Tule tänne minun kanssa! Mennään seuraavaksi tuosta läpi, tule tänne täällä on tämmönen näin!” Liikunnasta se kävi mullekin.

Näitä hetkiä, jolloin ei tarvitse jakautua kahteen suuntaan, olla jatkuvassa valmiustilassa erotuomarina tai lähteä Aikavarkaan leikeistä kesken pois Unirosvon päiväunien päättymisen vuoksi, pitäisi järjestää enemmänkin. Selvästi ne virkistävät sekä äitiä että taaperoa, ja auttavat lisäksi paikkaamaan monta komentamisen, tuittuilun, uhmaamisen ja mustasukkaisuuden venyttämää kohtaa tässä vanhemman ja lapsen välisessä ihmissuhteessa.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti