perjantai 27. helmikuuta 2015

Oranssi keitto



Meillä syödään arviolta parina päivänä viikossa kasvissose-linssikeittoa aka Oranssia Keittoa (tai no, mä ja Aikavaras syödään, Mies syö mieluummin Findusta tai kynsiään). Veikkaisin Oranssin Keiton olevan Aikavarkaan suosikki mun tekemistäni ruoista; muiden tekeminä lihapullat ja perunamuusi taitavat pokata kirkkaimman mitalin.

Keiton koostumus ei ole vakio vaan riippuu fiiliksestä ja jääkaapin antimista. Yleensä ainesosaluettelo näyttää kuitenkin suhtkoht tältä:

1 iso bataatti
5 porkkanaa
½ kesäkurpitsa
1 dl punaisia linssejä
kasvisliemikuutio tai mausteita
1 dl kookoskermaa tai -maitoa

Ekaksi kuoritaan, huuhdellaan ja pilkotaan bataatti ja porkkanat. Bataatti saa jäädä isommiksi lohkoiksi, se kypsyy porkkanaa nopeammin. Palaset kattilaan. Pese ja pilko kesäkurpitsakin, mutta jätä vielä odottamaan, se kypsyy ihan tosi nopeasti. Huuhtele linssit lävikössä kylmällä vedellä pakkauksen ohjeen mukaan ja heitä nekin kattilaan, perään se mahdollinen liemikuutio. Kylmää vettä päälle niin, että kaikki lähestulkoon peittyy, lopuksi vielä kookoskerma. Keitä vartin verran, sitten lisää kesäkurpitsapalaset. Sekoittele välillä ja lopuksi soseuta sauvasekoittimella.

Vettä voi tietysti laittaa ihan niin paljon kuin kattilaan mahtuu, mutta me tykätään aika paksusta keitosta (ja tulee vähemmän sotkua, kun kaksivuotiaan lusikka ei falskaa niin paljon). 

Tarjoillaan raejuuston, avokado-juustoleivän ja/tai keitetyn kananmunan kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti