tiistai 5. marraskuuta 2013

Eräänä aamuna sadepäivän jälkeen



Sateella ulkoilu Aikavarkaan kanssa kiilaa tällä hetkellä lähelle mun mälsyyslistan kärkisijaa. Tuntuvassa pisaroinnissa Aikavaras taantuu kierimään kitisten märässä hiekassa ja kiipeää vähän väliä syliin marisemaan. Ja hieromaan kurastuneista sadevaatteistaan märkää hiekkaa mun ulkoiluvaatteisiin, mikä tarkoittaa että lopun viikkoa kuljen hiekkamuumiona kun ei niitä goretexeja viitsisi joka päivä pestäkään.

Mutta sateen jälkeen tai ihan sellaisessa pehmeässä sumutihkussa on oikeastaan (lähes) mukava ulkoilla. Sadetakkia ei välttämättä tarvita. Ilma on raikasta ja – niin kuin tervehenkiset keski-ikäiset sanoo – happirikasta. Pahimmassa tapauksessa ollaan myös vietetty aamupäivä tai ehkä edellinen iltapäivä neljän seinän sisällä hulluiksi tullen, joten päästessään ulos könyämään Aikavaras on riemuissaan kuin pieni apina.

Erään tuskaisan, pääasiassa sisällä puolin ja toisin kitisten vietetyn sadepäivän jälkeen koitti harmaa mutta poutainen aamu. Puisto oli tyhjä, vaikka meidän lähipuistoon ei edes keräänny lammikoita. Kaveriton puisto ei tutkimusmatkailijalle riittänyt kuin toviksi, ja kohta uteliaat askeleet veivät viereiselle urheilukentälle. 




Jäin kauemmaksi katsomaan, mihin Aikavaras viipotti. Kauas se viipotti. Rohkeasti. Ihan yksin! 



Kauempaa myös näkee paremmin, miten huvittavan näköinen tuollainen alle metrinen tappi on hortoillessaan itsevarmuutta uhkuen. Haalareiden pullistama olemus, lyhyt mutta lennokas askel, kädet vielä hetkittäin lentokoneasennossa tasapainoa tuomassa. 

Kun Aikavaras mystisen puukehikon tutkittuaan sotkeentui epäonnisen kuutin tai delfiinin tavoin tuohon julmasti asetettuun verkkoon, piti hankkiutua takaisin lähituntumaan ja pelastaa kaveri. Kipittää yhdessä takaisin puistoon ja tehdä pari hiekkakakkua. Estää hiekan ylenpalttinen maistelu. Muistuttaa ettei liukumäestä tulla pää edellä alas. Antaa vauhtia keinussa. Lähteä kotiin lounastamaan. Sellainen ulkoilu se. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti