tiistai 11. marraskuuta 2014

Helpotusta arkeen: kauppakassit netistä kotiovelleHämeenkadun K-Extra Puhakka on keväästä asti toimittanut ruokaa verkkokaupan kautta*. Rekisteröidyin jokunen viikko sitten asiakkaaksi sellaisia päiviä silmällä pitäen, kun Mies on työmatkalla, kaikki kipeänä ja jääkaappi tyhjä. Viime viikon torstaina tilasin netistä ruokaa kotiovelle ekaa kertaa. Edellämainitut kriteerit eivät täyttyneet – terveitä oltiin ja Mies oli vain töissä eikä matkoilla, mutta unettomat yöt painoivat harteita kohti lattiaa, taivaalta oli luvassa räntää, eikä mua vain millään huvittanut käyttää puoltatoista tuntia aamupäivästä Prismareissuun vaunujen kanssa. Niin ja jääkaappi alkoi olla tyhjä ja vaipat lopussa.

Jotenka klik klik heti aamupalan yhteydessä samalla, kun sylissä istuva Unirosvo hakkasi pöytää pullukoiksi kasvaneilla kätösillään. 

Tähän väliin: TÄMÄ EI OLE MAKSETTU MAINOS. Lähinnä tiedonjakoa, koska musta oikeasti hyvä juttu, että näitä palveluita kehitetään muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla. Ruokatilaus verkkokaupan kautta on etenkin autottomalle pikkulapsiperheelle pieni, keskisuuri tai tosi isokin helpotus sellaisena päivänä.  

Varttia yli neljä iltapäivällä Puhakan auto kaarsi etuovelle ja Aikavaras sekosi innosta. Otettiin vastaan, maksettiin, purettiin kassit ja lähdettiin hetkeksi pihalle lapioimaan sohjoa. 

Tilauksesta ei puuttunut mitään, ostokset oli pakattu hyvin ja vihannekset ja hedelmät olivat tuoreita ja kiinteitä (pelkäsin tarkkana hevi-valikoitsijana, että paprikat olisivat puolipehmeitä ja parsakaalissa näkyisi homepilkkuja). Miinuksena mainittakoon, että parasta ennen -päiväyksiä palvelussa ei pääse syynäämään, joten on vaikea arvioida, montako maitotölkkiä uskaltaa tilata. 

Varmasti asioin uudestaankin, minä kun yritän opetella nauttimaan talvikuukausistakin mieluummin muilla keinoin kuin kauppareissuja tekemällä. 

*Jakelu tapahtuu päivittäin klo 16–17 tai klo 17–19 oman valinnan mukaan, maksu hoituu kortinlukijalla toimituksen yhteydessä, ja loppuvuoden kampanjana yli 50 euron kauppakassit tuodaan kotiovelle ilman toimituskuluja 8 kilometrin säteelle.

"Pijottavaa, Äitin yjiin!" oli Aikavarkaan säikähtänyt ensireaktio vastasataneesta lumisohjosta. Lopulta se uskoi, että lumessa VOI kävellä.
Multa jäätyi varpaat ja sormet ja Unirosvo kyllästyi vaununkoppaansa, mutta Aikavaras ei olisi malttanut tulla sisälle syömään päivällistä. Seuraavana päivänä testilumipeite suli pois.

2 kommenttia:

  1. Täytyy kokeilla! Mä niin kaipaisin enemmänkin tällaisia palveluja Turkuun, kyllä siitä ilosta voisi todellakin maksaa, että saisi jättää edes pari kauppareissua silloin tällöin väliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta! Ja kun mäkin yleensä asioin logistisista syistä Prismassa, oli tosi virkistävää voida valita Pirkka-tuotteita.

      Poista