perjantai 17. heinäkuuta 2015

Äiti-ankka sanoi että kvaak-kvaak-kvaak, yhtään ankkaa ei tullut takaisinJoidenkin päivien joinain hetkinä pohdin, miten väärin olenkaan saattanut ymmärtää sen Viisi pientä ankkaa -laulun lyriikat tähän mennessä. Eivät tule kun äiti komentaa mutta isi kun vähänkin jyrähtää niin kyllä tapahtuu; jopas on ärsyttävä laulu! 

Viiden jälkeen uskaltaa hyvin olla paidatta, kun tuuleton +20 alkoi hiostaa 

Vaan jospa se äitiankka kaakattaa, että nyt prkl pliis pysykää siellä vuorten takana edes hetken aikaa! Leikkikää vaan. Mutta älkää pudotko mistään korkealta ja ei saa ottaa kädestä. Leikkikää vaan hei ihan keskenänne edes hetken aikaa nyt. Juu kohta tulen, ihan kohta, nyt on vähän kiire tämän kahvikupin ruokapöydän raivaamisen kanssa.

Ja aina pahimmat takiaiset vaan iästä riippuen kirmaavat tai hoippuvat takaisin kinttuihin pyörimään. Noukkimaan ruoantähteitä roskiksesta takaisin, roikkumaan tiskikoneen kahvaan, tuomaan dinosauruksia maamiinoiksi keittiön matolle, kyselemään miksimiksimiksi. Ja sitten niille pitää ohjeistaa, ettei traktoria kuulu laittaa kalsareihin ja miten sormet eivät jäisi laatikoiden väliin.

Takiainen takiaisia ihmettelemässä


Jos hyvin käy, se isompi haluaa piirtää tai muovailla ja se pienin ja pahin takiainen saattaa viihtyä vielä hetken asettelemassa lorupussin narua tai kauppakassinnyöriä varpaidensa väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti