perjantai 21. elokuuta 2015

Selviytymisstrategia talveksi 2015-16
Kun kesä eteni kestokoleana elokuuksi, luulin jo olleeni sen kanssa ihan sovussa. En nauti helteistä ja arkailen aurinkoa sekä oman pisamaisen punakan että pikkulasten alttiin ihon takia. Kesäkuussakin onnistuin huijaamaan itseäni (silloin kun oli +11, tihkusadetta ja tuulta, tuntuu kuin +8), että ne sadehousujen alla olevat leggingsit on siellä vain siksi että se on kätevää kun palataan puistosta kotiin, ei missään nimessä pitkien kalsarien ominaisuudessa. Mutta onhan se nyt kiva, että vähän kesäisempääkin on. Eipä montaa perhostakaan näkynyt kesä- ja heinäkuussa! 

Kuukauden takaisia keskikesätunnelmia


Toisaalta tämä on eittämättä loppukesää. Illat on jo pimeitä, yöt mustia (kun Aikavaras toissaviikolla heräsi pitkästä aikaa kesken yöuniensa, ensimmäinen reaktionsa oli huutaa: "Miksi täällä on pimeetä!"). Syksystä tykkään, mutta joka vuosi uudestaan tuleva talvi ja erityisesti joulusta starttaavat kuukaudet häämöttävät edessä aina mustana möhkäleenä, jonka suhteen päällimmäinen ajatus, silloin kun suostun tulevaa talvea varsinaisesti ajattelemaan, on: kunhan sen yli jotenkin selvitään.

Tänä vuonna selviytymisstrategia on valmiiksi mietitty!

1. Syys-lokakuu: ei ongelmia, kunhan kestät kurahoususekoilut ja sen, etteivät vaahteroiden latvustot välttämättä joka päivä hehku keltapunaisina kirkasta syystaivasta vasten.

2. Marras-joulukuu: sujuu hyvin, kun keskityt joulun odotukseen.

3. Joulun jälkeen: keskity odottamaan tammikuun loppua; hommaa lapsille UV-vaatteet ja tarkista kesävaatteiden koot; pakkaa.4. Tammikuun lopussa: muuta perheinesi yhdeksäksi (9) viikoksi (Miehen talviloman sekä perhevapaiden ajaksi) Santa Cruzin kaupunkiin Teneriffalle.

Luulis pärjäävän näillä! Ja kyllä kelpaa vielä elellä elokuun lämpimiä päiviä.

2 kommenttia:

 1. Hmm. Epäonnistuinkohan pari pv sitten kommenttini lähettämisessä vai onko se poistettu sopimattomana....
  T. Piiispanristin muija
  Ps. Oon niiiiiin kateellinen teidä Teneriffaa lähdöstä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä kuule tiedä, mitä sen kanssa on tapahtunut, itsekin ihmettelen asiaa - sain ilmoituksen siitä kommentista sähköpostiini, mutta blogissa siitä ei näy jälkeäkään. Ei siinä sopimatonta ollut, heh, en ole poistanut itse :-) Oli kiva kuulla, että roikuskelet vieläkin täällä, siitäkin huolimatta että olen vähän hidastunut ja laiskistunut bloggaajana. Ja vieläkin kivempi oli kuulla, että mun teksteistä on jollekin jotain lohtua! <3 Tsemppiä sinne teidän valvomisviidakkoon, kyllä sieltä selviää voittajana (vaikka joskus pelkään tosissani, että olen saanut kaikesta valvomisesta pysyvänluonteisen aivovaurion...)

   Poista