tiistai 16. helmikuuta 2016

Pilvien päällä (ja La Orotavassa)

Viime viikolla hurautimme vuokra-autolla hidasta vuoristoreittiä pikkukylä La Orotavaan. Sieltä jatkoimme iltapäiväksi Puerto de la Cruziin, jossa Aikavaras pääsi Miehen kanssa uimaan kahlaamaan sillä aikaa kun Unirosvo nukkui myöhäisiä päiväunia.

Matkalla Santa Cruzista La Orotavaan käytiin aika korkealla. Autotien mutkitellessa yhä ylemmäs, pilvien läpi ja niiden yläpuolelle, lämpötila putosi kahdestakymmenestä tuntuvasti alaspäin. Näköalatasanteilla ilma oli kirpakkaa ja kevyt vuoristotuuli sai posket kananlihalle.


La Orotavassa, vaikka melko korkealla rinteessä sekin sijaitsee, oli jo mahdollista oleskella ilman villatakkia. Aivan rannalla Puerto de la Cruzissa puolestaan porotti iltapäivällä kuumasti (ja kaduilla taisi tulla vastaan enemmän pohjoismaisia turisteja kuin olimme siihen mennessä nähneet yhteensä).
Kaukana siintää El Teide, lähes neljän kilometrin korkuinen tulivuori, Espanjan korkein kohta ja tulivuoristakin maailman kolmanneksi korkein

Alhaalla taas siintää yksi pilvikerros...


...ja sen alapuolella rannikkokylät ja meri.

La Orotava on viehättävä kylä, jonka kaduilla en valitettavasti tullut ottaneeksi kuvia. Se kun vaatisi pysähtymistä ja oikeutta tekevien kuvakulmien etsimistä, mikä ei häsläävien, nälkäisten ja kärsimättömien pikkulasten kanssa ole useinkaan mahdollista. Muutaman kuvan sentään nappasin tästä puistikosta.


Aikavaras arvioi La Orotavan kattoja.

Näyttävän puiston kiinnostavin asia oli poikien mielestä Remonttisetä, joka teki Remonttia, ja siellä taisi olla Betonimyllykin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti