lauantai 3. syyskuuta 2016

Minne katosi päivät

Rintaa puristaa. Vielä ei ole ehditty pestä kylppärin lattialta viime huhtikuista kinnas- ja haalarikasaa, ja näköjään ne saa kohta napata taas käyttöön, tai ainakin ne jotka vielä mahtuvat jommankumman päälle. 

Aikavaras pääsee jo itse kiipeämään lähipuiston koristeomenapuun latvaan.


Vielä odotan sitä helteistä vapaapäivää, jolloin voisi pestä unikaverit heti aamulla ja antaa niiden kuivahtaa takapihan paahteessa illaksi taas pieniin kainaloon. Vaan tuskin se enää tämän vuoden osalta on saapumassa.

Metsästä löytyi tänään vielä mustikoita ja puolukoita.


Töissä olemme puskeneet hommia triplasti aiempiin elokuihin verraten ja vieläpä vajaamiehityksellä. Olen ollut oksetukseen asti puhki, mutta noin kohtuuttomalla työmäärällä en sentään ole viitsinyt murehtia loputonta tekemättömien töiden listaa ja päivällä tai kolmella paukkuvia deadlineja. Koeaikani päättyi ja suoriudun kuitenkin osasta hommistani tosi hyvin, joten lienee turha enää toivoa pikaisia potkuja. 

Kuulemma marraskuun lopun jälkeen kiire hellittää aavistuksen. 

Sain pari viikkoa sitten vihdoinkin hankittua Unirosvolle patjan Miehen työkaverilta jo keväällä ostettuun lastensänkyyn. Se se olikin mainio kauppareissu - onneksi ei ollut ruuhka-aika, kun sillä välin kun kumarruin Aikavarkaan puoleen hetkeksi, Unirosvo sai napattua täyteen lastatut autokärryt (miksi nekin piti ottaa, kun kumpikaan ei niissä tahdo istua puolta minuuttia pitempään?) ja työnsi ne valkoisessa kauluspaidassaan (selitys myöhemmin) täyteen vauhtiin kohti maitohyllyjä huutaen samalla, että pois tieltä mää tulen täältä! Omaan sänkyyn nukkumaan meno sujuu jo kohtuullisesti, mutta loppuyö ei, koska musta ei ole roikkumaan sängyn laidalla montaa kertaa yössä hyssyttelemässä päättäväisesti äidin viereen haluavaa lasta takaisin oman sängyn auvoon.


Aikavaras pääsi perjantai-iltana ensimmäistä kertaa Miehen kanssa katsomaan jalkapalloa.
"Me seurattiin niitä pelaajia joilla oli mustavalkoraidalliset paidat. Ne oli Töpsi. Niiden Töpsien olis pitänyt tehdä enemmän maaleja", kuului otteluraportti - jota asiantuntevampaan en itsekään yltänyt niinä kertoina kun viime vuosikymmenellä Mies raahasi vielä mukaansa katsomaan peliä. 

"Mitä mieltä olit jalkapallon katsomisesta?" Mies oli pelin päätteeksi kysynyt. 

"Pitkää mieltä." Sen verran pitkäksi aika tosiaan oli käynyt eväiden ja leijan muotoisten kaksiväristen karkkien (aakkoset) loputtua, että oli jouduttu turvautumaan kännykän näytöltä katseltaviin lastenohjelmiin. 

Taannoin Aikavaras sai kutsun naapurintytön kaverisynttäreille. Kortteja piti tehdä peräti yksitoista. Kasvonpiirteet osuvat jo naamataulun sisään, mutta synttärihatun olemuksen katsoin parhaaksi selventää vastaanottajia varten. Teksti on matkittu mun mallikirjoituksesta.

Unirosvo kadehti jo aamulla sitä, että isoveli pääsee juhliin. Lupasin, että hän saa pitää juhlapaitaa vaikka koko päivän, joten sen patjanhaku- ja autokärrynpöllimiskauppareissun jälkeen leikkipaikkakiukuttelutkin sujuivat poikkeuksellisen ärhäkästi kauluspaidassa.


Kun Aikavaras oli pitkää mieltä jalkapallo-ottelussa, Unirosvo teki kotosalla jonkin sortin reippausennätyksen. Ensin hän riemastui kuullessaan saavansa päivälliseksi identtiset eväät isoveljelle mukaan pakattujen kanssa: banaania, karjalanpiirakkaa ja kaakaojuoma. Sitten hän toivoi pääsevänsä kävelylle. Kierrettiin kauniin alkusyksyn illan kunniaksi naapurustoa tunti, eikä hän itkenyt, karannut tai kiukutellut kertaakaan (trust me, erittäin poikkeuksellista) vaan käveli käsi kädessä ja poimi SAA OTTAA -koreista omenia, jotka kannettiin kotiin hupparien hupuissa. Hän ei meinannut päästä yli ihmetyksestä, kun tehdasrakennus näytti rakennuspalikalta.  

"Kato äiti tota, rakennuspalikka! Kato palikasta tehty talo! Muura-muurahainen kortta kuljettaa. Palikkarakennus. Mää sanoin äiti että palkkatalo! Pieni kissankello käypi nukkumaan. Rakennuspalikkarakennus!" 

Edellinen sitaatti on harhaanjohtava. Unirosvon puheenparresta puuttuu vielä K, joka korvaantuu milloin P:llä, milloin T:llä. "Tato äiti, näin iso tuttapimppu!" se tarjoaa kimppua. Kertoo, että päiväkodissa oli ruokana tinttutattitetta. Aikavaras on hänen pajas paveji, ja joka puolella hän näkee pummituksia. Joskus kummituksista erityisen innostuneena pummitus muuntuu pimmutukseksi

Pummituksena juoksemisen ja pummituksia pakoon pinkomisen lisäksi paras riehumisleikki kotona on viime aikoina ollut törmäilyautot. Autot ovat tietenkin Kauppasedän tuomia pahvilaatikoita, joiden veneominaisuus on käytetty loppuun ja pohja on hajalla. Pahvirengasta kainaloissa pidellen ne juoksevat toisiaan päin ja karkuun ja mainostavat ruokakaupan kotiinkuljetusta ympäri asuntoa. 

Törmäilyautot ovat kolaroineet asiaankuuluvasti. Henkilövahingoilta säästyttiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti