perjantai 30. joulukuuta 2016

Joulu- ja välipäiväkuvaelma

Tässä joulunpyhien kalvakka keskipäiväaurinko työntää Aikavarkaan huoneen ikkunan tontut ja hiutaleet sairastuvan seinälle:Ei mitään dramaattista, vaan tunnollisen päiväkotilapsen syndrooma, jossa aatonaattona alkanut yskä jalostui kuumeeksi aattoiltana, kun pukki oli sulkenut oven perässään. Tuli väsymystä, ruokahaluttomuutta, vapaaehtoisia päiväunia, karmeita yskänpuuskia, unissaankävelyä.

***

Tässä pojat koristelevat aatonaattona kuusta, asettelevat huolellisesti kaikki punaiset pallot samaan koristeelliseen rykelmään. 


Itse kiduin tuolloin uusilta työkavereilta napatun, mystisen kurkkuviruksen kynsissä. Se kesti onneksi vain pari outoa päivää ja parani ilman perinteisiä flunssaoireita. Komeasta kuusesta ja Miehen kiiltäväksi puunaamista lattiapinnoista huolimatta joulumieli kuitenkin piileskeli jossain komeron uumenissa. Joulu tuntui kaikista valmisteluista ja valmistelujen ajattelemisista huolimatta tulevan ihan yllättäin ja aivan liian nopeasti.

Loma sen sijaan saapui aivan tarpeeseen.

***

Tässä juostaan mummilan leikkihuoneeseen joulupukkia odotellessa ennen ensimmäisen kellahtamista potilaaksi.
***

Tässä Unirosvo ulkoilee Aikavarkaan kuumeillessa sisätiloissa. Kohti kello neljältä laskevaa aurinkoa otettu kuva näyttää hämmentävästi valoisammalta kuin senhetkinen hämäryys todellisuudessa oli, hehkuvine horisontteineen ja tyhjine teineen.  Kun Aikavarkaan kuume ei tiistai-illan jälkeen enää noussut, olikin Unirosvon vuoro herätä heti seuraavana yönä kitisevänä kekäleenä, hukata ruokahalunsa ja yskiä kolmesti minuutissa suoraan mun silmään. Nyt on meneillään kuopuksen kolmas kuumepäivä. Ruokahalunsa ja leikki-intonsa uudelleen löytänyt Aikavaras pääsi onneksi eilen leikkimään serkkujen ja tänään naapurintytön kanssa, musta kun ei nyt liikene nyhertämään pikkuleegojen parissa, kun sylin täyttää viidentoista kilon ja sadanviidentoista desibelin voimalla takertuva uneton kuumepotilas.

Toisin kuin viime jouluna, tällä kertaa ei ole ollut aihetta vierailla Majakkalääkärissä (Mehiläinen, jonka odotushuoneessa on lapsenmentävä majakka). Toistaiseksi.

Hei tonttu-ukot köhikää, nyt on raikkahin flunssa-aika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti