sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Yksivuotisneuvolan jälkeenNeuvolakäynnit olivat tärkeän tuntuisia ekat pari kuukautta. Joka kerta mietitytti etukäteen, onkohan kaikki niin kuin pitääkin. Kyllä oli. Pikkuhiljaa vauva kasvoi ja oma varmuus kasvoi, ja jos tuli joku akuutti probleema, soitin neuvolaan ja kysyin mieltä painavasta asiasta. Varsinaiset neuvolakäynnit menettivät samalla merkityksellisyyden tuntuaan.

Meidän neuvolatäti on ollut sama siitä asti kun Aikavaras oli kuukauden ikäinen. Täti on tosi kiva ja rento, joten vaikka neuvolaan meno ei enää tunnu hurjan tärkeältä, suorastaan odotan  neuvolakäyntiä joka kerta. Nytkin oli mukava puhua ja purkaa ajatuksia. Ja Aikavaraskin tykkää Tädistä. Tällä kertaa huomion varasti kuitenkin neuvolahuoneen nurkan leluhylly. Etenkin se muovipyöräinen vaaleansininen pehmoauto, jolla oli hyvä päristellä ympäri huonetta ja törmäillä tuolinjalkoihin (en tiedä mistä se on oppinut että autot ja traktorit päristelee. Me ollaan opetettu vain että karhu ja leijona murisee).

Edellinen neuvolakäynti oli toukokuussa, joten mua kiinnosti myös Aikavarkaan kesän aikana kehittyneet mitat. Aiemmin en ole tainnut neuvolamittauksista kirjoittaa, mutta nyt täyden kalenterivuoden kunniaksi voisin julkaista koosteen numeroista ja vertailusta innostuville:

IKÄ     PAINO           PITUUS         
0          3830 g             51 cm             
2 vk     4020 g             52,5 cm          
1 kk     4340 g             54 cm
2 kk     5790 g             58 cm
3 kk     6710 g             61,4 cm
4 kk     7020 g             64,7 cm
5 kk     7640 g             67,1 cm
6 kk     8250 g             67,8 cm
8 kk     8860 g             71,8 cm
12 kk   11 050 g          77,3 cm

Jotenkin se pituuden mittaaminen vaakatasossa ja nakuna vaa’an päällä istuminen oli Aikavarkaalle melkeinpä pahempi paikka kuin kolmen rokotuksen iskeminen lihaksiin. Kaveri itki lohduttomasti ja yritti kammeta itseään paholaismaisista mittauslaitteista veks. Rokottaessa sai sentään roikkua Äidin kaulassa kiinni ja näpelöidä muovivasaraa!  

Iloinen ja touhukas poika. Kehitys hyvää, ottaa askelia ja puheen kehitys hyvässä vauhdissa. Kasvu tasaista, lukee neuvolakortissa yksivuotiskäynnin sanallisena koosteena.

4 kommenttia:

 1. Aikavaras on melkeinpä tismalleen saman kokoinen kuin Ipana oli vuotisneuvolassa. Meillä taidettiin olla 60 grammaa kevyempiä ja puoli senttiä pidempiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sattuma!

   ...vaan kuka niistä pituusmittauksista menee oikeasti takuuseen, mä en ainakaan usko ihan sentin tarkkuudella, sen verran epämääräistä venyttelyä ja "onko se pää nyt varmaan kiinni ylälaudassa ja niska suorassa" -hommaa se mittaaminen on! Vaaka tietty valehtelee vähemmän.

   Poista
 2. Pakko laittaa mitat vertailuun: E 12kk 12,7kg ja 83,3cm... muistaakseni serkkupoika M oli samankokoinen, ellei peräti hiukan isompikin. E oli myös puolen sentin ja -kilon tarkkuudella vuosikkaana samankokoinen kuin isänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoja jätkiä siis. Meille tuohon lähipuistoon ja äiti-lapsi-harrastuksiin on vissiin valikoitunut jotain keijukaisten sukua, kun tuntuu että Aikavaras on poikkeuksetta pari kiloa ikätovereitaan vankempi. Ja just yksi päivä varasti lapion kohta kaksi täyttävältä pojalta, jolla ei vielä ollut mennyt kymppi rikki. Mutta parempi näin päin (paitsi mun hartioille), eipä tarvitse murehtia syömättömyyttä joka kerta kun ruoka ei maistu ;-)

   Poista