tiistai 23. joulukuuta 2014

Jouluaaton aaton muistiinpanotJoulusiivous suoritettiin paloissa, Mies teki bataattisoselaatikkoa ja karitsan paahtopaistia, tonttu on tuonut Aikavarkaan joulusukkaan jo 23 pikkuyllätystä (kuivattuja aprikooseja, pähkinöitä, uusia sukkia, joulukortteja…), joulukuusikin seisoo koristeltuna tuossa olohuoneen nurkassa. Serkkulasten lahjat on paketoitu ja aikuisten kesken niitä ei vaihdetakaan. Riisipuuroa ajattelin tehdä ensimmäistä kertaa elämässäni. Kuulemma Aikavaras söi sitä viisi lautasellista päiväkodissa. Huomenna suunnataan joululounaalle ja päiväunille mun äitini emännöimään mummilaan ja sieltä illaksi toiseen mummilaan päivällispöytään ja joulupukkia ihmettelemään. Oma joulupukki toi reistailevan puhelimen tilalle eilen uuden, sellaisen jonka akkukin toivottavasti kestää kauemmin kuin kaksi tuntia kerrallaan. Vielä kun opettelen käyttämään sitä niin johan kelpaa.

Mitä muuta? Aikavarkaalle ostettiin kalsareita pottailukannustimena. Myös rusinataulukko on käytössä: kymmenestä pottatarrasta saa rusina-askin. Kuivaksioppimishalukkuutta odotellessa (sillä pelkästä tahdosta se on nykyisin kiinni. Ei meidän vaan taaperon). Unirosvoa puolestaan rääkättiin verikokeissa; ruoka-aineallergiaseulan tulokset tulevat viikon päästä. Tuskin niistä mitään mullistavaa selviää, mutta ennen minkäänmoisen unikoulutuksen harkitsemista on hyvä sulkea fyysiset yöheräily- ja -kitinäsyyt pois. Väsyttää, mutta onneksi Mies on joululomalla.

Lumi tuli paksuna peitteenä ja kotikaupungissa julistetaan huomenna joulurauha. Uskaltaisiko toivoa, että ympäriinsä puklaava, tukkaa kiskova ryöminkäinen ja sen mustasukkauhmainen isoveli soisivat meillekin pari tuokiota joulurauhaa? 

Ihanaa ja rauhallista joulua!

Saako joulukuusi joulurauhan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti