lauantai 3. lokakuuta 2015

10 vuotta ja kaksi päivää1.10.2005 noin kello 16.30 oli morsiamella off white -sävyinen puku ja isosiskolta lainattu huntu. Oranssi kallakimppu törmäsi sakastin ovenpieleen, kun kädet tärisivät jännityksestä.

1.10.2015 noin kello 16.30 se kymmenen vuoden takainen morsian yritti juuri laittaa hiuksiaan kivasti aivan vastikään selville saamaansa hääpäiväyllätystä varten, kun Aikavaras tuli ilmoittamaan, että Unirosvon lahkeesta putoilee lattialle jotain ruskeaa ja hänellä itsellään on myös kakkahätä. Seurasi monenlaista vessa- ja suihkutoimintaa, mutta lopulta pojat olivat lähtökunnossa, kun Mies tuli töistä, ja itsekin sain kiskottua hameen ja juhlapaidan päälle ennätysajassa.

Ajoimme keskustaan, jossa Anoppi oli vastassa. Luovutimme lapset ja auton. Kuin ihmeen kaupalla kukaan ei ollut herännyt itkemään kuumetta edellisenä yönä (muista syistä kylläkin) tai oksentanut lounasta olohuoneen matolle, saanut aivotärähdystä puusta pudotessa tai katkonut kyynärluuta kikkaillessaan ulkoportaiden kaiteella; piti oikein nipistää itseään, että voiko olla totta, tämä tapahtuu ihan oikeasti, tätä ei tarvitsekaan perua. Kyllä, oli se totta!

Alkoi reilun vuorokauden lapsivapaa, jonka aloitimme syömällä Pinellassa. Illan pimetessä siirryimme merellisiin puitteisiin.

Poreallas, kuohuviiniä. Sen sellaista. Vähän kuin eri maailmassa. Ei edes mitään mahdollisuutta karata tekemään rästiin jääneitä kotitöitä. Eikä pienintäkään halua tehdä niin.

Oli ihanaa.
I h a n a a.
I-h-a-n-a-a.

Seuraavana päivänä näytti ihan siltä, kuin muutama ryppykin olisi silinnyt. (No, älkää liikaa kadehtiko, tänään olen saanut ne takaisin. Mutta en sentään korkojen kera.)

3 kommenttia:

 1. Oih! Onnea, näin huomattavan myöhässä, hääpäivän ja komean vuosiluvun puolesta!
  Me päästiin Portugalin lomalla viettämään lapsivapaa 19 tuntia viiden tähden hotellissa. Oli just täydellistä, romanttista ja rentouttavaa...paitsi tietty klo 00.30 lastenvahti laittoi viestin että keskimmäinen on kuumeessa, jos tultais aamulla aika nopeesti takaisin apteekin kautta. Mut oli se silti kivaa. Ei ees riidelty kertaakaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Ooh 19 tuntia viiden tähden hotellissa, kelpaisi sekin.

   Poista
 2. Tai 19 tuntia jossain läävässäkin kelpaisi nykyisellään mainiosti!

  VastaaPoista