perjantai 30. elokuuta 2013

Mielikuvituksen ruokkimistaEn oikein keksi, mitä muutakaan tämä olisi.

Aikavaras on alkanut pistellä suuhunsa kuvitteellista ruokaa. Tai fiktiivisiä kiviä.

Leikki (tai harha) toimii näin: Aikavaras napsaisee pinsettiotteella jotain ja vie sormet sulavalla nonchalantilla eleellä suuhunsa. Katsoo haastavasti, leikkisästi. Yleensä se jotain on poimittu röhnättömäksi todetulta pinnalta, esimerkiksi vasta pyyhityltä pöydältä, puhtaalta kirjansivulta tai paljaalta iholta.

Mun teoria fiktiivisestä herkuttelusta on, että Aikavaras on huomannut saavansa sillä huomiota. ”Mitä sä pistit suuhun? Näytä, mitä siellä on?” Kun pikkukiviä ja paperinpaloja on riittävän monta kertaa kaiveltu yhteen puristettujen huulien läpi, kaverille on muodostunut vankka käsitys, että jos teeskenteleekin pistävänsä jotain suuhun, vanhemmilta saa loputonta huomiota. Ja kun me havaittiin että välillä suuhun päätyy kuvitteellistakin roskaa ja alettiin nauraa hassulle käytökselle, Aikavaras tietysti innostui lisää. Toisinaan kaveri saattaa rattaissa istuessaan popsia fiktiomurusia puhtaalta housunpolveltaan viiden minuutin ajan ja hekotella yhdessä mun kanssa omalle hassuudelleen.

Kröh. Pitäisikö tähän kuitenkin vielä paljastaa, että tässä yhtenä päivänä röhnät eivät olleetkaan fiktiivisiä, vaikka pitkään luulin niin? Aikavaras oli saanut jostain käsiinsä (lue: Mies oli jättänyt lapsen ulottuville) kylässä käyneen ystävän tuoman ja pätevästi tyhjentyneen voisilmäpullapakkauksen. Aikavaras poimi ihan fiiliksissä sieltä pahvipakkauksen pohjalta niitä kuvitteellisia pullamurenia suuhunsa. Poimi ja poimi ja poimi ja mussutteli. 

Lopulta huomasin, että siellä pahvilaatikon pohjallahan oli vielä aika paljon sokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti