keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Aamumietteitä Aikavarkaan putkituksen aikanaSiellä se Aikavaras nyt on: Mehiläisessä saamassa titaaniputket korviinsa (tai julkaisuhetkellä itse operaatio taitaa olla jo ohitse).

Viime päivinä ollaan kummasteltu kärttyisyyttä, aamuöisiä järkkyraivareita, tavanomaista lyhyemmiksi jääneitä yö- ja päiväunia sekä silmänympärysihon pikkunäppylöitä, joita lapsi hankaa jatkuvasti (ja jotka rauhoittuvat ulkona). Viimeiseen asti pelkäsinkin operaation peruuntumista uuden infektion takia. Kävihän Aikavaras lauantaina Leaf Areenan Mehukattimaailmassa hakemassa oikein bonusaltistusta. (Viihtyi kovasti hyvin, mutta ihmetteli kun siellä ei myyty Kissamehua. Kotiin tullessaan se ilmoitti: ”Ei ollut maailmassa mehua!” Oi voi.) Eilen Aikavaras kuitenkin sai nukuttua kunnon päikkärit, minkä seurauksena poika oli loppupäivän aurinkoinen – eikä hieronut silmiään. Ehkä näppylät tulivatkin jatkuvasta väsymyshieromisesta?

Kellojen siirtämisen myötä iltapäiväulkoilut ovat muuttuneet vähän ankeiksi. Hämärtää ja pimenee saman tien.


Joka tapauksessa putkituksessa Aikavaras nyt on, ja saattajaksi valikoitui mm. imetysteknisistä syistä Mies.

Omat reaktioni ovat vaihdelleet. Eilen melkein purskahdin itkuun, kun kuulin Miehen selittävän Aikavarkaalle: ”Huomenna mennään lääkärisedän luo. Sulle laitetaan sellainen maski, vähän niin kuin astmapiippu, ja sitten sä nukahdat.”

Byääh, enkä minä ole siellä. Ja entä jos jokin menee vikaan?

Saippuakuplia tihkusateessakin


Tänä aamuna sama selostus herätti päällimmäisenä ajatuksen: saispas tänne kotiin pikkuveljeä varten samanmoisen maskin. Anestesiologille olisi meinaan ollut käyttöä viime yönä, joka oli täynnä eeppisen mittakaavan ähinää ja heräilyä. (Isompaa vaipantäytettä on nyt odoteltu viikko, ja äsken päätin turvautua Levolaciin, joka aikoinaan määrättiin Aikavarkaalle juuri samassa ennen-puuron-aloitusta -tilanteessa.)

Ja kun Mies kysäisi esitietolomaketta varten, onko mulla ollut joskus jotain nukutusongelmia: ”Pistä sinne, että pikkuveljeä nukutettiin juuri koko yö epäonnistuneesti.”

"Mää muomaijen sajaattia. Eipäs tuukaan sajaatti, tujeekin karhajanpiirakka."


Sitten odotellaan Aikavarasta kotiin.

2 kommenttia:

 1. Hihityttää tuo "nukutusongelma"-asia, vaikka vakava asia tavallaan onkin. :) Nukutusongelmia on myös täällä: käynnissä esikoisen tuolikoulu ja samalla yritetään aikaistaa kuopuksen yöunille nukahtamista, ettei venyisi keskiyön tuolle puolen.

  Toivottavasti Aikavarkaan toimenpide sujui hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sujui hyvin, potilas oli urhea ja reipas. Samalla poistettiin tosi isoksi osoittautunut kitarisa, joten loppupäivä meni mangososelinjalla. Aika lailla oma itsensä jo tuo sängyssään tällä hetkellä pölpöttävä vekara - nukutushommissa istuskelen... Tavallaan kiva kuulla, että muutkin kituu näiden nukutusongelmien parissa :-D Huoh, Unirosvo nukahti 1 h 15 min sitten ja sinä aikana on havahtunut jo kolmesti. Varmaan taas loistoyö tulossa! Tsemppiä meille :-)

   P.S. Raportoithan sen tuolitekniikan lopputulemasta?

   Poista