keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Talvivaatteista ja mönkivistä nukkuvauvoistaKiitos viime postauksen kannustavista kommenteista. En lopeta tai taukoile. Univajepäänsäryssä suunnittelin vähemmän fiksusti luopuvani ainoasta säännöllisestä harrastuksestani, mutta ennemmin tai myöhemmin tulee parempiakin päiviä, se on nähty. Tulee aamuja, joina hämmästelee outoa olotilaa ja tajuaa: ekaa kertaa moneen viikkoon ei pää lähtökohtaisesti särjekään.

Niin että täällä ollaan ja pysytään. 

Syksy taas on taittumassa talveksi. Mittari nollassa, tuulen hyytävyys miinus kasissa, heittipä tuuli eilen vähän jotain valkoista hiutalettakin taivaalta. Kaivoin omat toppavaatteet naftaliinista ja hankin Aikavarkaalle talvikengät: Kuomat ja Vikingin gore-texit. Kuomista piti valita koko 27 (!), jotta suositeltu kahden sentin kasvu- ja käyntivaravaatimus täyttyi. Oma haasteensa on myös metsästää riittävän tilavalestiset kengät taaperolle, jonka jalka on piirrettynä kaksi kertaa niin leveä kuin suurin osa pituudeltaan sopivien kenkien irtopohjallisista. 

Välikausihaalarista toppapukuun

Päiväkodin valokuvaus peruuntui kuvaajan sairastuttua. Uusi yritys on perjantaiaamuna. Aikavarkaan nenänvarressa on vielä kunnon rupi mustelmineen maanantaisesta lapiokahakasta, joten ennustan potretista mugshottia, etenkin kun lapsi kärsii kameravihasta. Vielä kun viima puree talviatooppiset posketkin rohtumille... (Äh, kuulostan hirmuisen pinnalliselta, mutta jotenkin säälittää, että ekassa ammattimaisessa valokuvauksessa oma söpöliini ikuistetaan rohtuneena mustelmanaamana. Onneksi on perhearkistot täynnä niitä kesäisen päivettyneitä siloposki-vahinkohymykuvia.)

Pakko itsekin luopua farkuista, mikäli haluaa välttyä kylmäkuoliolta


Eilen illalla en löytänyt Unirosvoa pinnasängystään. Äninä kuului kyllä, ei siis kauheaa hätää… mutta käsi ei tavoittanut lämmintä selkää sängyn keskeltä. Sitten silmä tottui pimeään ja näki, että toukka oli peruuttanut pinnasängyn jalkopäähän poikittain. Äkillinen muisto: joo, Aikavaras unimobilisoitui viisikuisena, alkoi keplotella itsensä ulos unipussin ja peiton virkaa toimittavasta makuupussista (ja välillä pöksyistään). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti