maanantai 6. lokakuuta 2014

Kausiruokailua ja muita viime aikain sattumuksiaNäin itsekin lievästi flunssaisena ja viimeisen viikon ajan tunnin pätkissä yönsä "nukkuneena" ei irtoa muuta kuin pari anekdoottia vailla aasinsiltaa: 

***

Aikavaras oli viikon verran hulluna piimään. Mummin tekosia, meidän jääkaapissa kun piimää ei ole ollut koskaan ennen.

"Saisinko lisää piimää?"

"Aikavaras voi juua piimää!"

"Isi ostaa Aikavarkaalle lisää piimää kaupasta."

Hulluus meni ohi. Aikamoinen kausiruokailija tuo taapero: himoaa banaaneja kahden päivän ajan, sitten ei suostu katsomaankaan niitä moneen viikkoon. Syö kolme avokadoa yhdellä aterialla, sen jälkeen ei kelpaa kuukauteen. Puuro, juusto, mysli, omena, parsakaali - kaikki kaudet koettu. 

 
Sunnuntai-iltapäivän metsäretkellä. Taas saippuakuplia.
Sitten oli se tomaatti-papusosekeittokeissi:

Aikavaras: "Ei tätä. Tämä on pahaa!"

Minä: "Maistatko vielä? Ei se välttämättä ole pahaa. Se on vain eri makuista."

Aikavaras [maistaa uudestaan]: "Ei tätä, on liian eri makuista."

Sen jälkeen eri makuista on ollut yksi jos toinenkin epämieluisa tarjottava. ***

Nelikuukautisneuvolassa Unirosvon kasvu todettiin hyväksi, myös päänympärys oli tällä kertaa kasvanut niin, ettei siitä huomautettu mitään. Edelleen kuopus on pitempi ja hoikempi kuin esikoinen samassa iässä. Unirosvo harjoittelee vatsalleen kääntymistä, näköjään oppii vähän veljeään hitaammassa tahdissa; liekö syynä se, että oleskelee jo niin paljon enemmän vatsallaan kuin selällään. ***

Aikavaras kummastelee pimeyttä iltaisin: ”Missä on takapiha?” Lapsen on hankala ymmärtää, että siellä ikkunan takana se edelleen on, vaikka ei näy. Yöpuvun pukemisen jälkeen piti viikon verran sammuttaa olohuoneen valo, sytyttää takapihan lamppu ja katsoa: On se siellä! Siellä se on! Tässä on sinulle ruokaa takapiha! Hyvää yötä takapiha!

***

Unirosvo heräsi perinteisten 30 minuutin iltapäiväpäikkäreidensä jälkeen ja sai ihmetellä maailmanmenoa kuomu alhaalla.

Maailmanmenoa.


Ja kun ulkoillessa Unirosvo herää ja alkaa jokeltaa, Aikavaras kurkkaa vaunuihin ja kehottaa: "Ole vauva hiljaa siellä kopassa. Älä Unirosvo puhu siellä Aikavarkaan omia juttuja!" 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti