maanantai 7. heinäkuuta 2014

Hiuksia ja vaatteilla koreilemattomuutta



Aikavarkaan kuontalo yltyi melkoiseksi pehkoksi tässä Unirosvon synnyttyä. Paksu tukka nousee sekavaan kiharaan ja sojottaa villisti eri suuntiin. Kun tulossa oli peräti useampi edustustilaisuus (Isomummin 80-vuotisjuhlat ja Kummitädin häät), oli tarpeen tehdä ajanvaraus kylpyhuoneessamme toimivaan parturipalveluun. Naks naks, lauloivat sakset taas toissaviikolla. 

Tukka siisteimmillään, hetken ajan, juuri sileäksi silitettynä päiväunen jälkeen
Viime viikkojen lempikirja, Miinan ja Manun majakkaseikkailu ("Saaren arvoitus")


Sopivia jälkeen-kuvia etsiskellessäni huomasin, että meillä ei liiemmin vaatteilla koreilla. Vaikka en julkaise lapsesta kasvokuvia, Aikavarkaan anonymiteetti lienee vaakalaudalla, kun kaikissa ulkona otetuissa kuvissa on samat vaatteet. Mutta lapsi on söpö, joten koreilkoon sitten naamallaan virtuaalimaailman ulkopuolella. 






Toisaalta viime viikon sunnuntaina yritettiin koreilla vaatteilla, siellä Isomummin 80-vuotisjuhlissa. Kävi näin: Aikavarkaalla oli vihreät chinot ja mustavalkoruudullinen kauluspaita. Oikein kivat sunnuntailounasvaatteet. Aikuiset saivat alkumaljat, ja Aikavarkaaseen iski paha maljakateus. Mies antoi sille alkoholittoman lasin, osaahan se juoda jo Isojen Lasten Mukistakin (eikä auttaa saisi: "Äiti! Tämä käsi pois!" [tarttuu mun käteen, jolla koitan vahtia että muki kallistuu vasta huulilla]). Totta kai vähän vahdittiin käsi auttamisvalmiudessa, miten se sitä kuplajuomaa (”Pahaa! Lisää!”) kippaa suuhunsa. Vaan ei vahdittu tarpeeksi: kymmenen minuuttia juhlapaikalla, ja sekä paita että housut olivat etumuksestaan likomärät. Valokuviakaan ei ollut ehditty napata, ja vaihtovaatteet olivat vähintäänkin 90 % ankeammat. Onneksi sentään mukana.

Mitenköhän siellä häissä käy?



2 kommenttia:

  1. Perinteistä - siis juhlavaatetus. Meilläkin kuopus juhli lopulta tätinsä häitä puolivuotiaana maailman rumimmissa vaatteissa, kun oli niskakakannut ensin juhlavaatteet ja sitten varajuhlavaatteet.
    Lapsella sen sijaan on erittäin komea takki, näistä kulmista katsoen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsekkasitko jo sen hääjuhlaraportin? Vaatteet pysyivät kyllä päällä mutta niiden edustavuus laski aika rajusti aika pian.

      Kiitos, tuota serkulta perittyä takkia on kyllä pidetty. Jo koko viime kesän se puki lapsen kylmempinä päivinä ja iltoina, hihat käärittyinä ja helma polvissa. Tänä kesänä se on sentään sopiva, joskin hieman nuhraantunut. Saa nähdä jääkö Unirosvolle muuta kuin saumat ja pari tahraa, vai pitääkö ostaa kuopukselle uusi kestotakki.

      Poista