maanantai 23. helmikuuta 2015

Jetlagin jälkeenJo viikon verran ollaan palailtu arkeen kotona. Pyykkikone on laulanut serenadin jos toisenkin, matkalaukuissa taitaa muhia enää muutama laastaripaketti ja pari iltasatukirjaa. Hankalahkoon vuorokaudenaikaan ajoittuneesta paluulennosta kärsinyt Aikavaras on vihdoin saatu palautettua omaan rytmiinsä ja univelattomaksi. Reissunjälkeinen uupumus selittänee myös isohkon prosenttiosuuden viimeviikkoisista järkkykiukuista ja nonstop-kolttosista. Viikonloppu sujuikin huomattavasti hyväntuulisemmissa merkeissä.

Voisi se minun puolestani kuitenkin hiukan vähemmillä takaisinkantamiskerroilla nukahtaa omaan sänkyynsä.

No, reissuväsymys vaivasi vanhempaakin. Naureskelimme ensin Miehen kanssa Aikavarkaan vastausta, kun Mies kysyi mikä lapsesta oli matkalla hauskinta. ”Kirjat”, Aikavaras vastasi. Kaiken uuden nähtävän ja tehtävän keskellä iltasatutuokiot muistuivat varmaan mieleen lempeinä rauhoittumishetkinä. Vaan mitäs minä naureskelin; kun Mies kysyi saman kysymyksen multa, päässä löi tyhjää. Ööööö…mitäs me siellä tehtiinkään…ja ainoa mieleen juolahtava asia oli se, miten kiva oli löytää Atlantin tyrskyissä sileiksi hioutuneita lasinkappaleita Las Palmasin viileätuuliselta hiekkarannalta, johon poikkesimme täysissä pukeissa kymmeneksi minuutiksi lounaan ja päiväunen välissä. Tykkäsin sellaisista jo lapsena yli kaiken. 

Myös Aikavaras tykkäsi niistä. Kerättiin ne talteen, kerättiin muilta rannoilta kiviä ja simpukankuoren palasia kavereiksi. Kotona Aikavaras sommitteli taulun. Kutsuin liimaamista askarteluksi, ja äkkiä askartelu ei tuntunutkaan niin vastenmieliseltä (siis mulle, jolla on askartelutraumoja; että inhosin sitä, kun piti aina neulalla pistellä irti itsenäisyyskynttilä pahvista tai taitella piippukrassista pääsiäistipu, ja koko luokalla oli aina identtiset, korkeintaan joku pieni silkkipaperinpala oli osalla erivärinen). 

Ruokapöytään on ilmestynyt mystisesti dinosaurustarroja. Ja väriliitupiirroksia - "minä piirrän meille joulupöydän", Aikavaras perusteli itse projektiaan kiinnijäämisen hetkellä.


Unirosvo nousee seisomaan kaikkia mahdollisia tukia vasten, mutta varpaita on liikaa: joku niistä jää aina jalkaterän alle litistyksiin, ja sitten kiljutaan apua. Tai sitten se tuki liikkuu pitkin lattiaa ja sitten kiljutaan apua. Tai sitten se tuki kaatuu päälle, ja sitten kiljutaan apua. Oma-aloitteisuutta löytyy jo: Unirosvo konttaa Aikavarkaan huoneeseen, avaa lelukaapin ja kaataa leegolaatikon lattialle. Kylppärissä parasta on tunkea suihkunurkkauksessa kaksi sormea lattiakaivon reikiin ja nykäistä suojus irti. Nam, sieltähän paljastuu ihanainen viemäriputki! Ei kun kieli pitkällä sinne! 

Eipä juuri muuta tänään. Paitsi terveiset sille ruotsalaiselle eläkeläismiehelle, joka tätä blogia ei tietenkään lue: jos takananne ahtaasti istuvasta nelihenkisestä pikkulapsiperheestä ei kuuden tunnin lennon aikana irtoa muuta häiriötä kuin se, että vauva rummuttaa parin minuutin purkkisoseruokailun ajan käsillään ruokailualustaa, niin kannattaako siitä oikeasti kääntyä valittamaan? Harmi että olimme niin isoksi häiriöksi. Toivon teille erilaista pikkulapsiperhekokemusta seuraavalle lomalennollenne!

4 kommenttia:

 1. Ihanaa kun arki alkaa taas rullaamaan! Ja en vaan jaksa ymmärtää ihmisiä jotka edes kehtaavat valittaa normaaleista elämän äänistä yleisissä kulkuvälineissä. Itse sanon kaikille niille jotka mistään melusta tai häiriöstä valittavat lentokoneessa että ne korvatulpat on keksitty hei! Itselläkin laukussa aina yksi pari mihin ikinä matkustan. Setällä oli ollut paska loma? T. L.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korvatulpat pelastaa paljon, pitäisi muistaa iskeä sellaiset omiin korviinkin aina taaperon uhmakohtausten tai aina yhtä virkistävien tandemitkujen ajaksi!

   Poista
 2. Oujee!
  Hei mulla on kyllä projekti postittaa ja piristää (tarkoitus oli ennen teidän kotiinpaluuta, mutta viime aikoina ovat mun suunnitelmat tosiaan jääneet ihan aikeen tasolle), että olet mielessä, silleen morkkismielessä :D.
  Mutta tervetuloa kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohda se morkkis. Kierosti piristyin sitä paitsi sun viimeisimmästä postauksesta - niin myötätuntoinen kuin olenkin, on helpottavaa kuulla kerta toisensa jälkeen ettei ole ainoa tiskirätinväsynyt silmäpussisankari.

   Poista