Meillä
syödään arviolta parina päivänä viikossa kasvissose-linssikeittoa aka Oranssia
Keittoa (tai no, mä ja Aikavaras syödään, Mies syö mieluummin Findusta tai
kynsiään). Veikkaisin Oranssin Keiton olevan Aikavarkaan suosikki mun
tekemistäni ruoista; muiden tekeminä lihapullat ja perunamuusi taitavat pokata
kirkkaimman mitalin.
Keiton
koostumus ei ole vakio vaan riippuu fiiliksestä ja jääkaapin antimista. Yleensä
ainesosaluettelo näyttää kuitenkin suhtkoht tältä:
1
iso bataatti
5
porkkanaa
½
kesäkurpitsa
1
dl punaisia linssejä
kasvisliemikuutio
tai mausteita
1
dl kookoskermaa tai -maitoa
Ekaksi
kuoritaan, huuhdellaan ja pilkotaan bataatti ja porkkanat. Bataatti saa jäädä
isommiksi lohkoiksi, se kypsyy porkkanaa nopeammin. Palaset kattilaan. Pese ja
pilko kesäkurpitsakin, mutta jätä vielä odottamaan, se kypsyy ihan tosi
nopeasti. Huuhtele linssit lävikössä kylmällä vedellä pakkauksen ohjeen mukaan
ja heitä nekin kattilaan, perään se mahdollinen liemikuutio. Kylmää vettä
päälle niin, että kaikki lähestulkoon peittyy, lopuksi vielä kookoskerma. Keitä
vartin verran, sitten lisää kesäkurpitsapalaset. Sekoittele välillä ja lopuksi
soseuta sauvasekoittimella.
Vettä
voi tietysti laittaa ihan niin paljon kuin kattilaan mahtuu, mutta me tykätään
aika paksusta keitosta (ja tulee vähemmän sotkua, kun kaksivuotiaan lusikka ei
falskaa niin paljon).
Tarjoillaan raejuuston, avokado-juustoleivän ja/tai keitetyn kananmunan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti