tiistai 28. heinäkuuta 2015

Heinäkuun loppua



Välillä tuntuu, että jokaisella kauppareissulla Aikavaras kaatuu pyörällä koirankakkaan tai syvään vesilätäkköön. Että aina nukkumaan mennessä se kiukuttelee ja kieltäytyy menemästä sänkyyn, eikä koskaan odota siinä missä sen käsketään odottaa, ei edes sitä viittätoista sekuntia. Että Unirosvo ei tee muuta kuin roikkuu kitisten lahkeessa ja saa massiivisia parkukohtauksia kai-kes-ta, nipistelee mua piukalla kynsipinsettiotteella kaulan alueelta (koska tämä pakkomielle loppuu?) ja herää aina päiväuniltaan ihan liian aikaisin, väsyneenä ja kiukkuisena. Että kaikki veljesten yhteiset leikit typistyvät kädestäottamiseen, tönimiseen, lyömiseen, molemminpuoliseen pahaanmieleen. Että koskaan ei ehdi laittaa ruokaa, syödä itse tai levittää edes näitä iänikuisia pyykkejä ilman että joku kiskoo niitä samaa tahtia telineeltä lattialle.

Mutta eihän se niin ole. Kaupassa Aikavaras ihastuttaa vanhuksia ja laittaa maalipurkeiksi luulemansa suklaavanukkaat takaisin hyllyyn ensimmäisestä kehotuksesta. Pääsääntöisesti nukkumaanmenot sujuvat kohtuullisesti, joskin joskus se tulee pari kertaa varmistamaan, onko nämä yö- vai päiväunet ja saahan hän varmasti aikuisena kokeilla rullaluistelua. Unirosvo mennä taapertaa sopivan hetken tullen tyytyväisenä yksinäänkin tai veljensä perässä, on alkanut kiinnostua kuvakirjoista, jakaa auliita haleja myös Isille ja hymyilee persoonallista irvistyshymyään usein. Yhteiset leikit ovat lisääntyneet ja välillä ne jatkuvat vartinkin verran. Joskus kenellekään ei tule paha mieli eikä kukaan loukkaa. Joskus mitään ei mene edes rikki. Kun Aikavaras saa rusina-askin, se antaa ensimmäisen rusinan Unirosvolle. Me kaikki ollaan hengissä ja pojat kasvaa kuin rikkaruohot ja me syödään eineksiä suht harvoin, joten ilmeisesti onnistun kuitenkin taikomaan tuoretta ruokaa riittävän usein pöytään, vaikka tuntuukin että aina on makaroonilaatikkoa, uunilohta, kasvissosekeittoa tai pastaa (Unirosvokin on pulskistunut sitten kevään laiheliinikauden; jos sille sanoo, että tehdään ensin tämä juttu loppuun ja sitten äiti lämmittää teille ruokaa, se on jo siinä samassa vilahtanut rynkyttämään syöttötuolia kärsimättömänä). Pyykit, niitä tulee paljon ja ne kannattaa levittää sillä aikaa kun Unirosvo ahmii banaania syöttötuolissa tai nukkuu, muutoin voi käydä juuri niin, että ripustan sen saman pyyhkeen kymmenesti uudestaan ja lopulta teline kuitenkin kaatuu jonkun varpaille.  



***

Blogia olen päivittänyt harvoin, erästä tekstitiedostoa viime aikoina hieman useammin. Kirjoittamisaikaa on rajatusti, joten pitää priorisoida ja antaa sen projektin viedä, joka kulloinkin inspiroi enemmän.

***

Aikavarkaan toiseksi viimeinen kesälomaviikko pyörähti käyntiin eilen. Taakse on jäänyt jo kahdeksan kokonaan kotihoidossa vietettyä viikkoa. Kesä on koleudestaan huolimatta kulunut niin kuin kesät aina eli nopeasti, ja loppujen lopuksi tämä on mennyt helpommin kuin pelkäsin.


***

Eräänä päivänä puistossa Aikavarkaan viereiseen keinuun ponkaisi arviolta 5-vuotias poika, joka alkoi saman tien iskeä tarinaa. Aikavaras yritti parhaansa mukaan pistää paremmaksi.

Poika: ”Mulla putosi kuumaliimaa sormien väliin, tuli iso vesikello kun ne piti irrottaa!”
Aikavaras: ”Mulle tuli iso pipi kerran kun putosin keinusta pää edellä!”
Poika: ”Arvaa mitä, meillä on kotona oikeita miekkoja ja haarniska!”
Aikavaras: ”…meilläkin on jääkaapissa mansikka!”

2 kommenttia:

  1. Voih, tuo nipistely! Niin kauheaa. En muista, että esikoinen olisi koskaan nipistellyt, kuopuksella sen sijaan sormet hakeutuu välittömästi kaulan alapuolelle nipistelemään. Mulla on nytkin ihan tulehtuneen näköinen iho rintojen yläpuolella. Ehkä parina päivänä oon nyt saanut paremmin kuopusta uskomaan, että Ei. Nipistellä. Huoh. Jotain iloa on siis ollut siitä, että esikoinen on aina kulkenut uniriepu kainalossa; sen hypistely on riittänyt vallan mainiosti. Kuopus sen sijaan ei ole koskaan kelpuuttanut minkäänlaista unirättiä itselleen, mutta sormet haluaisi silti kovasti hypistellä, ja mä ja mieheni maksetaan tästä kallis hinta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai että teilläkin! Otan osaa :-) Aikavaras puri ja tökki ja kiskoi solisluuta, mutta tällaista jatkuvaa hypistelynipistelyä ei ollut. Unirosvolla on ollut jo vuoden (!) ajan alituinen tarve tunkea kätensä mun kainaloon tai kaula-aukkoon raapimaan, puristelemaan, nipistelemään ja hypistelemään. No, välillä se vaihtelun vuoksi nipistelee käsivarren ojentajalihaksen kohdalta - yllättävän herkkää ihoa löytyy sieltäkin :-/ Raivo ja pettymys on kova, kun pientä kättä yrittää estää hakeutumasta lempipaikkoihinsa. Joskus se teki tuota vain väsyneenä ja selvästi turvaa etsiessään, nykyisin mun mielestä ihan muutenkin. Nyt pinsettiotteen oppimisen myötä on tullut lisäksi uusi tapa ottaa pinsetteihin ihoa mun kaulasta tuosta henkitorven kohdalta ja rullailla sitä kahden kynnen välissä. Jes! Eikä Unirosvollekaan ole koskaan kelvannut mikään muu puristelulelu käteen, (äidin) ihoa sen pitää olla. Mutta kaipa tämäkin joskus loppuu...

      Poista