Jokin aika sitten valittelin rapistuneita elämäntapojani. Liikunnan vähentymistä, herkuttelun lisääntymistä, ruoan
laadusta tinkimistä.
Nyt on tapahtunut lievä ryhtiliike. Ei, vaan olen tehnyt lievän
ryhtiliikkeen. Siinä on vissi ero. Kiitos tästä
kuluu keväälle, valolle, parantuneille yöunille ja sille että tajusin että
konditionaalin (mun pitäisi) sijaan tarvitaan preesensiä (mä teen) ja imperatiiviakin (just do
it).
Ekaksi se ruokapuoli. Sen sijaan että
työntäisin pakasteaterian mikroon, olen onnistunut useammin lykkäämään uuniin
vihanneksia ja kalaa. Olen paistanut kanafileitä ison paketin kerralla ja
pakastanut osan. Sulavat nopeasti ja täydentävät salaatin tai
uunivihannesaterian helposti.
Toisaalta ne uunivihannekset ovat melkein aina kesäkurpitsaa
ja senegalilaisia kirsikkatomaatteja (vain euro-jotain Prismasta, ja käsittääkseni
ekologisempia kuin kotimaiset kasvihuonetomaatit, vaikka lähiruokaa eivät
olekaan). Molemmat alkavat maistua vakavasti kaarnalta. Kesäkurpitsafanittamiseni on nyt ihan hilkulla jäädä historiaan.
Toisekseen liikunta. Piiiitkään
odotettu kevät saapui vihdoin rytinällä ja kutsui taas vaunulenkkeilemään
ihan toden teolla niiden pakko-kai-tässä-vähän-haukata-happea -tallusteluiden sijaan.
Myös kolmen ja viiden kilon käsipainot on saaneet tulla kaapista ulos pari
kertaa viikossa, ja voi pojat miten paljon kevyemmin lähemmäs kymmenkiloinen
Aikavaras liitelee jäntevillä käsivarsillani (köh) pikku olohuonejumpan jälkeen.
Ei kuitenkaan liikaa kerralla. Herkuttelua en ole juurikaan vähentänyt. Etenkin kun näitä maailman äkkimakeimpia leivoksia
oli vielä pakastimessa (huomaa imperfekti) ja niiden koostumus salli jäisenä
hotkaisemisen.
Kaikki ovat varmaan kuulleet, että kun ruokavalion kulmakivet ovat kunnossa, mukaan mahtuu sopivasti* herkkuja.
Kaikki ovat varmaan kuulleet, että kun ruokavalion kulmakivet ovat kunnossa, mukaan mahtuu sopivasti* herkkuja.
*sopivasti = joka aterian yhteydessä ja/tai välissä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti