tiistai 16. huhtikuuta 2013

Suklaahirmu kohtaa vertaisensa



Kun muut makean ystävät toteavat triplasuklaajuustokakun turhan äkkimakeaksi, minä otan toisen palan. Kolmannenkin. Ja kysyn kakun tekijältä, saanko reseptin. Tästä syystä sanavarastooni ei oikeastaan kuulu sana äkkimakea. Sen sijaan käytän sanaa hyvä.

Raskauden aikana makeanhimo ja -sietokyky olivat hieman alhaisemmat. Synnytyksen jälkeen palasin ennalleni. En odota imetyksen lopettamisen tuovan mitään muutosta siihen, millaiset määrät suklaata ja sen johdannaisia kykenen imemään napaani. (Sen sijaan odotan jonkinlaista muutosta siihen, miten nopeasti mittava herkkukiintiöni näkyy satulalaukuissa.)

Viikonloppuna kohtasin vertaiseni. Isosisko oli tehnyt cookie dough -leivoksia, joka ilmeisesti on uusin Atlantin takaa rantautunut leivontavillitys. (Käsittääkseni cupcaket ja cake popsit ovat jo so last season, samoin ranskalaiset macaron-leivokset, joista pari vuotta sitten kohkattiin.


Cookie dough -leivoksissa on brownies-taikinasta leivottu pohja, raaka pikkuleipätaikinatäyte ja paksu suklaakuorrutus. Joo, äkkimakeaa. Jopa mun mielestäni!

Nappasin kuitenkin – luvan kanssa – lauantain herkuttelutuokiosta mukaani, hmm, pari palaa. Yhden annoin maistiaisiksi Miehelle, joka totesi että tää on ehkä makeinta mitä Isosisko on leiponut. Loput jemmasin niitä epätoivoisia aamuja varten, joina tarvitsen nopean sokerihumalan. Aamuja, joita edeltää kolmituntinen repaleinen yöunen irvikuva, ja Aikavaras tahtoo aamupuuroa heti nopeasti jo äsken!!! mutta haisee selvästi vaipanvaihtoa kaipaavalta. 

Heti aamusta! Vähän armoa hei.

Mutta sitä Aikavaras ei anna, oli sitten kyseessä vanhempien toiveet yhtäjaksoisista yöunista, tai kasvojen koskettelu. Hellästi, muistatko, hellästi -pyynnöt saavat teräväkyntisen, sormivoimillaan Peppi Pitkätossun voittavan seitsenkuisen vain kikattamaan.

Tai karkuun konttaaminen kakka takapuolessaan.

(Niin, viime viikonloppuna kävi ilmi, että Aikavaras osaa kontata jos vain haluaa. Kylässä riittävän vastustamattomana houkuttimena toimi kiiltäväkantinen Vauva-lehti. Lelut on jo niin nähty.)

Ja kun konttaaminen sujuu, on hyvä alkaa harjoitella istumista. Olohuoneen plyysimatolla. Ennen kuin aamukahvin tarpeessa kärvistelevä aamuhidas äitiharjoittelija ehtii vilauttaa puhdistusliinaa jälkikasvunsa takalistolle.

Uskon vakaasti, että sokerihumala saa tilanteen näyttämään ongelmattomammalta. Joten kiitos N leivoksista!

Trendiherkun resepti löytyy esimerkiksi Kinuskikissan leivontablogista. Siis niiden leivosten.

  

1 kommentti:

  1. Ole hyvä vaan ! Itseltäni jäi syömättä ja jopa suklaahirmu poikani jätti yhteen palaan, joten resepti ei päässyt omaan arkistoon. Mutta tarvittaessa löytyy kuitenkin...
    Ymmärrän hyvin että noista suklaapaloista jos mistä voi olla apua niinä pahimpina öinä tai aamuina. E:n vauva-aikana olis varmaan kelvannut mullekin =)

    VastaaPoista