sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Aikavaras 10 kk 1 vkPäivät kuluvat. Viikot juoksevat (ja kohta Aikavaraskin). Kuukaudet kertyvät. Pieniä, hassuja tapoja tai vaiheita tulee ja menee nopeammin kuin ne ehtii painaa mieleen, vaikka tahtoisi muistaa jälkikäteen kaiken. 

Jätä nyt kaveri jäniksillekin jotain

Runsaan kymmenen kuukauden iässä Aikavaras

  • Konttaa toinen polvi ilmassa (näyttää kuin harjoittelisi pikakonttausta vauvojen paralympialaisiin). Aluksi luulimme, että polvessa on joku vika. Sitten siihen tulikin vika: palasimme mökkiviikonlopun jälkeen kotiin, ja Aikavaras riemastui tutusta ympäristöstä niin paljon, että konttasi (hihkuen, loikkien, nauraen ja hyppien) polvestaan nahan irti. Jalka on sama, joka edellä Aikavaras kiipeää hiekkalaatikolle, sohvalle ja liukumäkeen, joten kaveri harjoittelee varmaan kävelemään lähtemistä.
  • On seissyt pari kertaa hetken ajan ilman tukea (ekaa kertaa pari päivää ennen 10 kk -päivää)
  • Tepsuttelee sohvaa ja muita tukia vasten hypähtelevään, kiirehtivään tyyliinTakapihalle on kiva kurkkia
  • Nukkuu keskimäärin 12–13 tuntia vuorokaudessa: yöunet n. klo 22/23–08/09 ja päiväunet n. klo 12–13 ja 17–18 (päiväunten kesto vaihtelee 25 minuutista 125 minuuttiin)
  • Ei nukahda enää helposti syliin totuttuun tapaan vaan rimpuilee unta ja paikallaan pitämistä vastaan. Omaan sänkyyn siirrettäessä kaveri sinkoilee umpiväsyneenä hysteerisesti riehuen ja hekotellen ympäri sänkyä hiki päässä puolen tunnin verran ennen lopullista uuvahtamista.
Pärjää yhdelläkin sukalla. Kengistä Aikavaras ei oikein perusta, ne vaikeuttavat menoa ulkona. Luin jostain, että kun 10 askelta sujuu ilman tukea, on aika käyttää kenkiä, joten ei tässä vielä huolta liene.
Taekwondoa?
  • On kasvattanut kaksi lisähammasta kummallekin puolelle kolmisen kuukautta sitten puhjenneita alahampaitaan – huomasimme uusien hampaannysien pilkistävän juuri 10 kk -päivän jälkeen
  • Juttelee aktiivisesti monitavuista pälätystä (eritoten tätää, hätää, äitää, vettäää, ettää ja täh), päristelee, maiskauttelee ja karjuu kuin leijona omaksi ilokseen
  • Tykkää yhä karkuunkonttaamis- sekä pudota-nosta -leikeistä
  • On iloinen, voimakastahtoinen, häkellyttävän vahva, loputtoman liikkuvainen ja kaiken kaikkiaan aika hassu tyyppi
Silkkitukka - ruskeat suortuvat ja muutaman sentin pellavanvaalea juurikasvu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti