perjantai 2. elokuuta 2013

Hälsningar från Åland



Veimme Miehen kanssa Aikavarkaan tekemään tuttavuutta Ahvenanmaan kanssa. Totta puhuen myös mut. Jostain syystä Ahvenanmaa on jäänyt multa täysin huomiotta, siitäkin huolimatta, että ruotsinlaiva seilaa kotikaupungistani aamuin illoin Maarianhaminaa kohti eli lähtemistä ei voi syyttää vaikeaksi.





Tämäkin kesäreissu meni kivasti. Ekana ja vikana päivänä paistoi, tokana oli sekä pilvipoutaa että pehmeää kesäsadetta, kolmantena paiskoi vettä vähän enemmänkin iltaa kohti. Nähtiin silti paikallisia maisemia. Asioitiin ruotsiksi, Mies sujuvasti, minä vähän kömpelömmin. Syötiin Miehen kanssa liikaa karkkia ja liian vähän vihanneksia. Aikavaras ihastui huoneenlämpöiseen ryövärinpataan alkuillan merituulessa nautittuna.





Menomatkalaivan pallomeressä oli tainnut ennen Aikavarasta pulikoida joku räkänokka, koska sopivasti parin päivän kuluttua Aikavarkaan nenä täyttyi limalla. Räkätauti, jeejee. Vähän suretti, että paluumatkalla Viking Gracen leikkipaikat jäivät pikkukaverilta tyystin kokeilematta, omatunto kun ei antanut periksi nakata nuhanenää pallomereen tai pikkulasten leikkihuoneeseen viattomia tartuttamaan. 





Tuli nähtyä, tuli käytyä, ja kotiin oli kiva tulla. Pyykkivuorta on vielä jäljellä, laivakarkkeja ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti