Siitä
pari kolme vuotta sitten maineeseen nousseesta avokadopastasta ovat kuulleet
varmaan ihan kaikki. Niin minäkin.
Kuulosti ihan hyvältä, mutta koskaan en tullut kokeilleeksi.
Ennen
kuin tiistaina, tavallaan. Maineikasta reseptiä enemmän mua tosin innoittivat
ruoanlaittohaluttomuus, tarve saada ateria kokoon vähällä vaivalla sekä pussillinen
samaan aikaan kypsyneitä avokadoja.
Jos
nyt lähdetään siitä, että tarkistin sen reseptin vasta jälkikäteen. Muistelin,
että siihen tulee pastan lisäksi avokadoja ja parmesaania ja öljyä. Varmaan jotain maustettakin – okei,
mä laitan mustapippuria. No, jälkivilkaisu osoitti että originaalissa oli paria eri
juustoa sekä paria yrttiä. Mähän en kuitenkaan maustamisesta ymmärrä, eikä mulla mitään tuoreyrttejä ole jääkaapissa varmuuden vuoksi. (Tahtoisin
olla sellainen ihminen, joka tunnistaa ruoasta korianterin tai timjamin, mutta
ei. Vaikea uskoa, että joku ihan oikeasti tunnistaa. Silloin tällöin myös
haaveilen salaisesti kasvattavani yrttejä ikkunalaudalla. Mutta ei
meillä ole ikkunalautoja.)
Selvä, asiaan. Toisin kuin maineikas resepti, minä en pihistellyt avokadojen määrässä. Enkä käyttänyt spagettia vaan Urtekramin 100-prosenttista täysjyväfusillipastaa. Keitin pastan, sekoitin joukkoon öljyä takertumisen estämiseksi, sitten lähdettiin ulos (joojoo, kammottava pastaetikettivirhe, tiedän, mutta iltapäiväulkoilun jälkeen ei ole aikaa tai jaksamista ruveta edes pastankeittoon). Kun oli kolme varttia lapioitu vettä ämpäriin jostain naapuruston lätäköstä, tultiin sisälle, laitettiin tihkunkastelemat hiekkaiset vermeet kuivumaan, rauhoiteltiin sisääntulohässäkän ärsyttämää Unirosvoa. Sitten muussasin avokadot, sekoitin joukkoon reippaasti öljyä ja parmesaania, maustoin pippurilla. Varmuuden vuoksi vielä sekaan lusikallinen vihreää pestoa. Mikrotin pastan (ja kokit kumartavat kunnioituksesta) ja kääntelin avokadomössön sinne joukkoon. Pinnalle vielä pari ripausta parmesaania.
Aikavaras valitsi sydänmuotin, mulle jäi se perinteisen muotoinen. Suuhunkin päätyi jokunen taikinakokkare. Huomaa K-mummilta saadut/vaaditut helmet, jotka kaulassaan Aikavaras nukkui päiväunensakin. |
Helppo,
terveellinen, vähän taidokkaammin maustettuna ihan ok:n sijaan herkullinenkin.
Aikavaras söi mukisematta (toisaalta vähänkö raukka on joutunut tottumaan mun
sinne-päin-laitettuihin, terveellistettyihin ja reseptittömiin ruokiin). Alkuperäisen
avokadopastan luojat varmaan haastaisivat oikeuteen.
Sitten odoteltiin jokunen minuutti. Näköjään niskatukka kaipaisi leikkuuta. |
Joka tapauksessa kiva
idea, että avokadosta saa kypsentämättömän höystön lämpimään ruokaan. Ja kun
laittaa sitä avokadoa lautaselle reippaasti, ei tarvitse stressata salaatin
pilkkomisesta sille aterialle, avokado kun on loistavan pehmeän rasvan lähteen
lisäksi kunnon vitamiinipommi.
Herättyään Unirosvo tuli vaatimaan osuuttaan Aikavarkaan haalimista kukkapannulapuista... |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti