sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Potalla istumista ja vanhojen aikojen aapinen


Aikavaras viihtyy nykyisin potalla. Siihen ei ole pakko istua, mutta vaipanvaihdon yhteydessä potalla saa käydä. Useimmiten Aikavaras kipittääkin itse potalle eteiseen, ja jos potta sattuu olemaan edellisen huuhtelun jäljiltä vessassa kuivumassa, kaveri koputtelee ovea kunnes saa potan alleen.

Viime viikkoina pottaan on alkanut tullakin jotain. Hyvä, koska oltiin Miehen kanssa jo vähän tuskastuneita Aikavarkaan tapaan pissata tahallaan matolle tai lattialle heti vaipasta vapauduttuaan. Ai mistäkö tiedetään, että tahallaan? No siitä, että Aikavaras juoksi turvallisen matkan päähän ja alkoi kikattaen lorotella. Jos ja kun minä ehdin rätin kanssa hätiin tai seurasin jo ennakoiden perässä, kaveri keskeytti ja siirtyi kauemmas jatkamaan, vaikka kuusi kertaa putkeen.  

Joten hieno homma, että Aikavaras tykkää istahtaa potalle ja säästelee virtsaansa sinne asti.  

Nurjana puolena Aikavaras tahtoisi aina lukea sitä yhtä ja samaa aapisvihkoa potalla. Ei yksin, vaan yhdessä. Olen aika turtunut sanomaan päivittäin 5 (pottasessioiden keskimääräinen lukumäärä) x 4 (lukukertojen keskiarvo per pottasessio) että
joo, se on juna
ja
se siinä onkin muuten potkukelkka!
ja
nalle! totta, on nalle!
ja
missä pojan lakki on?
 
Etenkin, kun noita samoja juttuja (paitsi potkukelkka) esiintyy monessa muussakin päivittäin useamman lukukerran kohtaavassa kirjassa. En silti henno piilottaa aapista. Kun kerran lapsi tykkää. Ja kun kerran lapset oppivat toistojen ja toistojen ja toistojen kautta. Ja kun kerran rutiinit on tärkeitä. Ja kun kerran tuon rasittavammasta asiasta ei vielä ole kyse.
 
 

Ja onhan tuo aapinen aika koominen. Taitaa olla siskon miehen lapsuudesta säästynyt ja siskon lapsilta meille periytynyt. Maailman- tai ainakin vanhemmuuskuva on nykyisin pikkiriikkisen erilainen. Ennen ei esimerkiksi ollut paineita joka inahduksesta hössöttävään kiintymysvanhemmuuteen:
 
 

Eikä ennen varoiteltu ja vahdittu lapsia turhaan:
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti