perjantai 15. helmikuuta 2013

Salainen ruokavinkki aina nälkäisille ja usein laiskoille



Koska aika on kortilla enkä rakasta ruoanlaittoa, teen kerran pari viikossa ison vuoallisen jotain tylsää, reseptitöntä uuniruokaa. Makaroonilaatikkoa, johon upotan porkkanaraastetta ja paprikaa. Feikkilasagnea, johon viipaloin kesäkurpitsan ja ladon juustokastikkeen tilalle purkillisen raejuustoa. Molemmat täysjyvästä, totta kai. Terveellistä ja ravitsevaa ja suhteellisen nopeaa. Etenkin lasagne on kiva, koska pastalevyjä ei tarvitse edes keittää.

Mieskin tykkää, kun on välillä kotiruokaa tarjolla.

Joskus on vaarana, että Mies tykkää vähän liikaakin. Silloin ei jää tarpeeksi mulle.

Ratkaisu: Pakastan osan ruoasta kerta-annoksina ja piilotan purkit jenkkikaapin alalokeroon. Sinne, jossa on luumusurvosta, marjoja, ja sieniä, eikä yhtään pakastepitsaa tai triplasuklaamuffinssia.

Vähiin käymässä sekä Aikavarkaan bataattisose että äidin kiirepäivän pelastajat. Marjat söin jo lokakuun aikana.

Mies: ”Onko sitä eilistä ruokaa vielä jäljellä?”

Minä: ”Öö… Ei. Kaikki meni.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti